Lomografie voor beginners

Door Alex, 5 jaar geleden
 1. rub3n  zei 5 jaar geleden:
  #31
  Hejj,

  ik ben dus ook net begonnen met mijn diane+ en heb net m'n eerste volgeschoten. Maar nu krijg ik allemaal half afgekapte foto's. Iemand enig id hoe dit kan?
 2. aniet  zei 5 jaar geleden:
  #32

  rub3n zei 2 uur geleden: Hejj, ik ben dus ook net begonnen met mijn diane+ en heb net m'n eerste volgeschoten. Maar nu krijg ik allemaal half afgekapte foto's. Iemand enig id hoe dit kan?  @rub3n: Ik heb zelf geen diane+, maar een vriendin van mij wel. Zij had ook hetzelfde probleem. Volgens haar correspondeert de lens niet met de viewer. Met andere woorden je kan niet vertrouwen wat je ziet als je door de viewer kijkt. Je moet dat dus een beetje inschatten en goed richten met de lens. Beetje oefenen en hopelijk krijg je dan je onderwerp goed op de foto suc6 ermee!
 3. sher04  zei 5 jaar geleden:
  #33
  Heb vandaag mijn eerst rolletje opgehaald..
  Pff.. vooral troep.. en daar ook nog 7 euro voor betalen..
  Ook de cd met foto's konden ze om de een of andere reden niet leveren...
  Zal eens kijken of er ook maar IETS nuttigs bij zit.. dan maak ik wel een foto van de foto en post ik het nog...
 4. sophie  zei 5 jaar geleden:
  #34
  Hoi!

  Weet iemand of ze bij Hanazuki ook de Lomography filmpjes verkopen?
  Ik ben namelijk helemaal gek op de Lomography Color Negative 800 , alleen vind ik 12 euro verzendkosten wat veel..
 5. Alex  zei 5 jaar geleden:
  #35
  @sophie: Vast wel, maar je kunt ze even bellen (020 4229563). Volgens mij zijn de rolletjes van Lomography trouwens niet anders dan andere merken, dus je kunt ook gewoon een 800 ASA filmpje scoren bij de plaatselijke fotoboer :)
 6. Maissan  zei 5 jaar geleden:
  #36
  .
 7. sophie  zei 5 jaar geleden:
  #37
  Tja, heb wel andere rolletjes geprobeerd, maar uiteindelijk was ik toch met die van lomography het meest tevreden.. geen idee waarom.
 8. sophie  zei 5 jaar geleden:
  #38
  @ Maissan,

  Dankje!

  Ik heb zelf de canoscan 8800f gekocht, voor ongeveer 300 euro.
  Ik vind dat het bij de hema erg duur is om de foto's op cd te laten zetten (Volgens mij 7 euro per rolletje). Nou maak ik erg veel foto's, en ontwikkel ik ook vaak zelf het rolletje, dus ben ik uiteindelijk zo goedkoper uit. Plus dat ik het fijner vind om het zelf in de hand te hebben. Met scanner kun je zelf beslissen op hoeveel dpi je in wil scannen en kun je je negatieven bijv. zo inscannen dat je de "gaatjes" nog ziet. Ook ik heb vaak 120 mm filmpjes die ze volgens mij bij de hema niet voor je op cd kunnen zetten.

  Ik denk dat je gewoon even moet kijken hoe vaak je gebruik maakt van je analoge camera,
  en van daaruit kijken wat je goedkoper/prettiger vindt.
 9. Maissan  zei 5 jaar geleden:
  #39
  .
 10. sophie  zei 5 jaar geleden:
  #40
  @Maissan

  Ja, je kunt de negatieven gewoon inscannen, volgens mij gaat mijn scanner tot 4800 dpi, Ik weet niet wat de resolutie van de hema scanner is, maar ik denk dat ie niet zo hoog is. Tja en dan kun je de foto gewoon uitprinten zoals je zelf wil :)