Lomografie voor beginners

Door Alex, 5 jaar geleden
 1. sher04  zei 5 jaar geleden:
  #21
  Helemaal blij dat mijn 2de rolletje volgeschoten was... wil ik het rolletje terug draaien om hem eruit te halen doet die het weer niet..

  Bij het eerste rolletje had ik dit ook al waardoor ik het klepje open heb moeten doen en waarschijnlijk alle foto's mislukt zijn..
  Dit keer moest ik weer het klepje openen en nu was de hele film afgescheurd van het ding waar die normaal in zit... ook weg kunnen gooien dus..

  Ik heb de camera net, maar ik vind het helemaal niks..
  Wil gaan proberen om hem terug te sturen naar Ritzz..

  Hoe kan ik het beste uitleggen in een mail wat er aan de hand is..?
  Aangezien ik niet helemaal thuis ben in het vakjargon alla fotografie..
 2. Alex  zei 5 jaar geleden:
  #22
  @ sher04: Wat zuur zeg! :( Ik heb Rittz een week geleden gemaild met mijn Holga 135 drama (60% van al mijn foto's lijken niet belicht) maar heb nog steeds niets van ze gehoord. Maar eens bellen binnenkort. Wat jargon betreft: in jouw geval lijkt er iets mis met de filmspoel en het transport (afwikkel-/terugspoelmechanisme). Hopelijk kun je daar iets mee en hoor je meer van ze dan ik...
 3. mennoophelia  zei 5 jaar geleden:
  #23
  @sher04

  Misschien een hele simpele tip.
  Schaf wanneer je wat centen over hebt een changing bag aan.

  http://cgi.ebay.com/New-Nylon-Film-Changing-Bag_W0QQitemZ130380646078QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item1e5b4ac6be

  Ik gebruik het als ik een fimpje niet terug kan spoelen.
  (dus in deze zak mijn camera openen, en handmatig me film terugspoelen)

  Als mijn film gescheurd is.
  (Dat rol ik hierin mijn film af en stop het vervolgens in zo een zwart kokertje, en dan lever ik die in)

  Als ik 35mm in een 120mm camera heb gestopt en deze eruit moet halen.
 4. sher04  zei 5 jaar geleden:
  #24
  Ik heb een mail naar Ritzz gestuurd en er wat jargon door gegooid zodat het nog een beetje lijkt dat ik er iets van weet.. anders schepen ze me straks af met: Ja ja meisje... dat is dan je eigen schuld.. ;)

  Die Film Changing Bag is inderdaad wel een makkelijk ding...
  Kan altijd van pas komen...
 5. Alex  zei 5 jaar geleden:
  #25
  Ja, en rond 5 december handig voor lootjes trekken of "raad het voorwerp" spelletjes. Urenlang plezier gegarandeerd!
 6. Amy  zei 5 jaar geleden:
  #26
  Net mijn eerste rolletje opgehaalt bij de hema, konden ze ze niet ontwikkelen ofzo, kreeg een vaag verhaal (was ook een vaag persoon) en ze hadden alleen de negatieven voor me. en ik moest ze maar ergens anders af laten drukken ofzo... dus ging ik naar zon speciaal zaak en daar konden ze er ook niets mee... volgens mij doe ik iets flink verkeerd hahaha sheize :(
 7. sher04  zei 5 jaar geleden:
  #27
  Haha.. het gaat lekker met de beginnende lomografiers... (dat is vast geen woord)
  Ik baal ook al dat 1 film totaal niet ontwikkeld kan worden en de ander waarschijnlijk ook niks word vanwege licht dat erbij is gekomen..

  Wat doen we toch verkeerd..? ;)
 8. Alex  zei 5 jaar geleden:
  #28
  Wij doen niks verkeerd... Het is de Hema die vergeten is wat film ook alweer is nu iedereen en z'n broertje een digitale camera heeft. Ik denk niet dat analoge fotografie een landelijke comeback gaat maken, maar ik vind het wel te vroeg om personeel aan te nemen dat er niks meer van weet :(

  @ Amy: Wat voor rolletje had je? 35 of 120 mm? Anyhoo, als je de negatieven kreeg is de film al wl ontwikkeld, maar niet afgedrukt. Waarschijnlijk drukken ze geen middenbeeld formaat meer af :/ Op zich zou een speciaalzaak ze gewoon moeten kunnen scannen en afdrukken. Ik kan ook wel eens bij mij om de hoek informeren; als zij het kunnen mag je de negatieven naar me opsturen dan regel ik het hier.

  @ Sher04: Alle begin is moeilijk ;)
 9. Hanke  zei 5 jaar geleden:
  #29
  Ik ben er heilig van overtuigd dat en wel weer een groeiende markt is naar analoge fotografie. Als ik zie hoeveel vriendjes en vriendinnetjes ik al heb aangestoken....als iedereen dat doet dan is over 6 maanden half nederland aan de lomografie! :)
 10. Alex  zei 5 jaar geleden:
  #30
  @ Hanke: Haha, was het maar zo'n feest. Zelfs als ik in mijn eigen kringetje kijk, waar relatief veel creatieven in zitten, ken ik maar 2 anderen die ook analoog fotograferen. De rest schiet wel snapshots, maar dan met de iPhone (al dan niet via Toy Camera of Hipstamatic) of gewoon digitaal SLR.

  Overigens is Hipstamatic ( 1,59) wel echt een tip voor de iPhone bezitters hier :)