COS, Collection of Style (Den Haag)

Door Alex, 6 jaar geleden
 1. Alex  zei 6 jaar geleden:
  #1
  Bijna een jaar geleden opende H&M's sjieke zusje COS haar deuren in Den Haag en ik heb er spijt van dat ik er vandaag pas ben gaan kijken. COS is namelijk hemel op aarde voor wie van designer fashion houdt, maar niet wil betalen voor het label. En de betaalbaarheid is dan ook de enige eigenschap die verraadt dat COS onderdeel is van de H&M Group. Wat stijl en kwaliteit betreft staat het er mijlenver boven. De pashokjes zijn zo groot als een goedkope hotelkamer en het personeel neemt alle tijd voor je zonder opdringerig te zijn. De stoffen ogen en voelen als het materiaal waar je in boetiekjes zomaar het dubbele voor betaalt. Longsleeves kosten, afhankelijk van het materiaal, tussen de 30 en 70 euro; t-shirts ongeveer 30 en overhemden gaan voor 60 euro.

  Net als bij IKEA wordt er goed afgekeken, want designers bepalen de mode, niet de confectiehuizen. Daar maakte de verkoper ook geen geheim van, die een leren jack aanwees dat érg op een jack van Rick Owens leek. COS laat zich verder graag inspireren door Scandinavische labels als Filippa K.

  Na dik twee uur rondneuzen en passen verlieten we de winkel met twee volle tassen en ik kan niet wachten tot mijn volgende salaris binnen is. COS is mijn nieuwe favoriete merk en ik kan iedereen aanraden er eens een zaterdagje voor naar Den Haag af te reizen. Als zij ooit een webshop krijgen ga ik bankroet.

  Check vooral de reportage van Monocle over COS voor meer over het concept.

  http://www.cosstores.com
 2. David  zei 6 jaar geleden:
  #2
  ik vind cos wel leuk. ik wil er niet te vaak naartoe, anders heb ik alles van cos.

  het is een beetje een mix van Marni en jil sander.
 3. Alex  zei 6 jaar geleden:
  #3
  Stukje van FashionUnited:

  Dat klanten die de winkel bezochten verrast waren stond voorop. "Er lopen hier heel andere mensen, en toch is het van H&M!" reageert er een. Het publiek is inderdaad grotendeels ouder en ingetogener dan bij H&M. "De collectie is heel basic, maar wat een heerlijke, zachte stoffen," zegt een ander. Er wordt veel gewerkt met puur katoen en boterzacht leer. Volgens Lemmens zijn de bestsellers op de eerste dag de greige leren jasjes en rokken die het in Londen ookal zo goed deden. Het kleurenpalet straalt rust uit: veel wit, grijs, beige, zacht roze, zwart en donkerblauw, en hier en daar een knalrode zomerjurk en een mosterdgele zijde hemdjurk. Men waant zich in een Jil Sander boetiek, maar de prijzen van de designer-ogende items liggen beduidend lager. Jurken retailen voor tussen €49 en €79, broeken tot €79 en jassen tot €225. De prijzen van de leren tassen variëren van €125 tot €250. "Dat is heel redelijk, als je bedenkt dat ze worden gemaakt en ontworpen door dezelfde fabrikant en ontwerper die verantwoordelijk zijn voor het merk Mulberry. Voor die tassen betaal je al snel €800," zegt Lemmens. "Er wordt erg goed op de kwaliteit gereageerd."
 4. David  zei 6 jaar geleden:
  #4
  ^ true!

  ik geef jil sander, raf simon, dries en de rest nooit op, maar dit is een goede aanvulling voor me kast.
 5. Freshpats  zei 6 jaar geleden:
  #5
  Mijn huisgenootje werkt bij COS, en was blij verrast met je stukje. Ze was toevallig ook aan het werk die dag, maar heeft je niet gezien. Waarschijnlijk stond zij boven, en was jij beneden de herenafdeling aan het plunderen.
  Maar ze had wel een puntje van kritiek: COS bestaat al 2 jaar.
  WERK | Patswerk
  BLOG | Freshpats
  TWITTER | Patswerk
 6. Alex  zei 6 jaar geleden:
  #6
  @ Freshpats: Wat leuk! Waarschijnlijk heb ik haar wel gezien, aangezien ik een paar keer naar de kleedkamers boven ben getippeld om Sanne's aankopen te checken. Dat het al twee jaar bestaat (in Nederland?) vind ik moeilijk te geloven omdat Lotte na aanleiding van een persbericht dit topic opende, 306 dagen geleden. Maar een medewerker van de winkel zal het wel beter weten :)

  Eind van de maand wil ik er weer heen; biertje doen daarna, Lex?
 7. Freshpats  zei 6 jaar geleden:
  #7
  Ik herhaal ook alleen maar wat ik gehoord heb.
  Laat maar even weten als je richting Den Haag komt. Gezellig
  WERK | Patswerk
  BLOG | Freshpats
  TWITTER | Patswerk
 8. Boris  zei 6 jaar geleden:
  #8
  Deze maand even een kijkje nemen, hebben ze een beetje een leuk assortiment heren schoenen? op de site stond een mooie oxford, maar ik neem aan dat dat niet het enige model is dat ze hebben.
 9. Alex  zei 6 jaar geleden:
  #9
  Hey Boris, welkom hier! Ik geloof dat CoS maar twee of drie modellen herenschoenen heeft, maar een bezoekje loont sowieso de moeite :) Heb er niet echt op gelet, eigenlijk...